Sommarpreppa ditt vanlife!

I samarbete med
Magnus Ormestad
&
Ulf Skarin
&
Av
Magnus Ormestad
&
Ulf Skarin
&
June 15, 2023
Share

Vår och sommar betyder högäsong för Vanlife och vi är många som längtat efter detta. Vi pratade därför med vår kompis Ulf Skarin och bad honom att komma med lite enkla tips och inspiration.

Äntligen sommar! När solen och värmen kommer är det dags att öppna dörrarna och njuta av naturen utanför. Här är de bästa prylarna för att sommarpreppa ditt vanlife.

Ulf Skarin på Kåseberga Hideout

Vår och sommar betyder förstås att det är dags att börja grilla igen. Med begränsat utrymme gäller förstås att tänka litet och smart när det gäller val av grill. Här är två personliga favoriter, beroende på om du föredrar gasol eller kol.

En smidig och liten kolgrill kommer från Lotus Grill och idén, vilken fungerar alldeles utmärkt, är att elda med relativt lite kol och istället sätta fart på grillningen med en inbyggd batteridriven fläkt.

Min gasolfavorit är ihopfällbara Skotti, det enda du behöver göra är att koppla på en liten gasoltub och när du är färdiggrillad monteras den ihop och blir platt som en portfölj.

Varmare årstider innebär också förstås att det är dags att vädra utemöblerna. Också här går det att spara massor av utrymme och tänka smart.

Det sydkoreanska varumärket Helinox är en given favorit. Superlätta, superstarka och supersmidiga att fälla ihop, snygga, tar liten plats och de lämnar dessutom fem års garanti på alla sina prylar.

Ett annat sätt att maxa utelivet när det blir vår är att annars att göra som jag: bygg en liten träterass på taket och ta klivet upp med hjälp av en ihopfällbar stege från svenska Thule!

Stäng av det tråkiga och kalla inbyggda inomhusljuset i bilen och tänd istället bärbara lampor. Amerikanska varumärket Barebones tillverkar en rad olika lanternor och lyktor, de påminner om gamla oljelampor men har istället dimingsbara LED-lampor med varmt sken. Perfekta att hänga lite varstans i bilen och samtidigt ladda dem medan du kör. De är också gjorda för utomhusbruk, så fina att ta med ut när ni sitter runt grillen på kvällen!

Visst är det något magiskt med att kunna tända en öppen eld? Och ett smart sätt att göra det är att placera elden på en eldpall. Istället för att lämna fula märken på marken spänner du med hjälp av en eldpall från Myr Outdoor upp ett finmaskigt stålnät på ett stativ och får en brasa som svävar i luften. Dessutom är eldpallen behändigt ihopfällbar, det enda som tar plats i bilen är veden.

Vår betyder sol och har du inte redan en solpanel på taket så installera. Om du dessutom investerar i ett extra bodelsbatteri kan du lätt bli självförsörjande på el under vår och sommar. Ett bra alternativ till en fast monterad solpanel är istället en ihopfällbar som blir ett platt paket när den inte behövs. Till exempel Ecoflow 160 watt som levereras med ett praktiskt stativ, vilket gör att du lätt kan rikta den åt rätt håll.

Ett tips är också att alltid ha en liten solpanel liggandes på instrumentbrädan. Plugga in en liten powerbank i panelen så har du lite extra-el om mobilen skulle behöva nödladdas.

En av de bästa sakerna med våren är möjligheten att kunna ge sig ut igen i skog och mark. Jag älskar att vandra och kombinationen vanlife och vandring fyller lätt en egen guide som jag gärna återkommer till vid ett annat tillfälle! Men om du ska ut och vandra glöm ej då din gåstav. Ett helt fantastiskt — och kanske lite underskattat — tillbehör som gör vandringen så mycket snabbare, roligare och säkrare. Dessutom tar ett par ihopfällbara stavar nästan ingen som helst plats i bagaget.

Allt för ditt vanlife

Kåseberga Hideout

Kasevägen 13, 271 78 Löderup, Sverige
Lev vanlife mitt i hjärtat av Kåseberga! Parkera med utsikt över en damm och mittemot ligger Sverige bäst kurerade vanlife outdoor-butik med trädgårdscafe. Skånes hetaste surfspot är alldeles bakom knuten och några hundra meter bort finns Ale Stenar.
Från
400
SEK/natt

Utvalda Acamps

Se mer
No items found.
No items found.

Vill ni höra mer om Ulfs liv i sin husbil rekommenderar vi er att lyssna på intervjun med Ulf i den fantastiska podden Vanlife Sverige. Missa inte heller att besöka Ulf i hans Kåseberga Hideout där du sannolikt hittar Österlens coolaste ställplats.