Skapa ett lugnt nyårsfirande för dig som hundägare

I samarbete med
Vanja Eriksson
&
Av
Vanja Eriksson
&
November 7, 2023
Share

Har tips för ett lugnt nyårsfirande fungerat för dig som hundägare, och om ja, hur trevligt var det för dig?

Nyårsafton närmar sig och för många djurägare är det en tid av oro snarare än firande på grund av rädslan för fyrverkerier. För att hjälpa till att göra nyår till en trevligare upplevelse för både hundar och ägare, har vi sammanställt några användbara tips – och en unik lösning.

Förbered en trygg plats hemma

Skapa ett lugnt rum hemma där din hund kan känna sig trygg. Välj ett rum med så lite fönster som möjligt och använd ljud- och ljusisolering. Placera hundens bädd och en radio i rummet, och låt hunden vänja sig vid platsen innan nyår. På själva nyårsafton, höj volymen på radion för att maskera ljuden från smällarna.

Rasta hunden ordentligt

Se till att rasta din hund väl innan smällandet börjar. Om hunden är rädd för smällare, håll den kopplad då fyrverkerierna kan smälla av innan tolvslaget!

Använd hjälpmedel vid behov

För hundar som är lite oroliga rekommenderar bland annat Agria adaptil-halsband som avger lugnande feromoner. De kan hjälpa till med att motverka stress. Även så kallade bodywraps kan även vara till hjälp. Dessa ger ett lugnande tryck och kan minska stress. Hundar med extrem rädsla kan behöva medicinering, vilket ska diskuteras med en veterinär.

Träna hunden inför nyår

För unga hundar som inte visat rädsla, kan träning med olika ljud vara fördelaktigt. Genom att associera ljud med positiva upplevelser kan hunden lära sig att inte bli rädd. Om detta är ett nytt koncept för  dig som hundägare, kan det vara en idé att ta hjälp av en hundtränare så att det blir rätt.

Välj en fyrverkerifri campingdestination

Men du då? På Acamp har vi själva hundar på huvudkontoret i Stockholm och vi vet hur det känns när nyåret närmar sig. Hur många av oss har inte spenderat natten med att försöka lugna ner vår hund eller om det inte har gått, satt oss i bilen och planlöst kört omkring för att undkomma ljud och ljus från raketerna? Så vi tog oss en funderare. Hur kan vi hjälpa till? Så vi ställde samma fråga till våra fantastiska värdar ute i landet. Vilka erbjuder en destination som kan erbjuda  lugn och glädje för både två-och fyrbenta?Det är med glädje vi kan berätta att 2023 blir det första året som Acamp erbjuder hundägare som vill njuta av nyår utan stress, en fyrverkerifri miljö tack vare campingvärdar på Acamp. Detta är perfekt för de som vill komma undan buller och njuta av ett lugnt nyårsfirande.Dessa platser erbjuder inte bara en säkrare miljö för din hund, utan också en välförtjänt chans för hela familjen att uppleva en unik nyårsnatt. Föreställ dig att räkna ner sekunderna för att fira det nya året och skåla med familj och vänner istället för att  ta ett djupt andetag och förbereda dig för timmar av oro och onödigt lidande!

Upptäck våra nyårsdestinationer!

Besök våra värdar på Acamp för att hitta en plats för ett lugnt och tryggt nyårsfirande med din fyrbenta vän. Gör detta nyår till ett minnesvärt ögonblick för hela familjen – inklusive din bästa fyrbenta vän – genom att välja en lugn campingdestination.Glöm inte att boka din plats i god tid och ha ett fantastiskt nyårsfirande!

Känner du någon som borde ta del av möjligheten - dela informationen.

Team Acamp och våra fyrbenta vänner Hector och Leeloo.

Från
SEK/natt

Utvalda Acamps

Se mer
No items found.
No items found.