Camping i Lappland & norra Sverige

Midnattssol, vindpinade vidder och fjällmassiv som platsar in på världsarvslistan. Det finns mycket att upptäcka i den delvis arktiska destination vi slarvigt benämner som Norrland, eller Swedish Lapland. Välj själv om du vill ha en aktiv semester med vandring och dopp i friska fjällsjöar eller uppleva kulturen i vår långa samiska slöjd- och hantverkstradition längs vägen. Här finns både ändlösa skogslandskap och ett rikt kulturliv.

Norra Sverige med husbil

Sevärdheter

Ta en ordentlig roadtrip längs väg 97 västerut Luleå - Stora sjöfallet - Ritsem. Swedish Lapland tipsar om utflyktsmål längs hela vägen. Prova på arktiskt spa längs vägen, eller ta dig hela vägen i mål till Ritsem - en av Sveriges allra bästa utgångspunkter för vandringar i Sareks nationalpark.

Aktiviteter

En regnig dag passar utmärkt för ett besök på Havremagasinet, eller ”Norrbottens Fotografiska”. I Boden hittar du mer än bara fotografier, här finns en hel historieskrivning som fortsätter in i nutiden med samtidens mest angelägna frågor. Både lokala och internationella konstnärer bjuds in för att delta med sina verk. Avsluta med en fika i cafét eller prova på att skapa själv i konsthallens ateljé.

Äta & dricka

Några som bemästrar hantverket ölbryggning utöver det vanliga är Bottenvikens Bryggeri, där du har chansen att följa med på en rundtur för att se hela processen. "Vår öl är opastöriserad, ofiltrerad, otråkig, ohämmad, omassproducerad, oblaskig, okonstlad och vi hoppas att den är odrucken så att du får njuta."

Utvalda Acamps