Camping i mitten av Sverige

Upptäck skärgården, de värmländska skogarna, bruken och småstäderna i mitten av vårt land. Här finns camping vid småskaliga jordbruk, herrgårdsmiljöer, kosafari, restauranger på höjden och allt däremellan. Ta husbilen över helgen eller stanna upp på genomresa mot andra mål i vårt avlånga land. Om du som vi följt Gift vid första ögonkastet under våren tipsar vi om att besöka en av inspelningsplatserna, Siggesta gård på Värmdö, som har både restaurang och gårdsbutik med närproducerade varor.

Mellansverige med husbil

Sevärdheter

Upplev Klarälven i Värmland, en av Sveriges längsta och vackraste älvar. Här kan du ge dig ut på en kanottur och paddla genom det natursköna landskapet, omgivet av grönskande skogar och dramatiska klippformationer. För den som är intresserad av fiske tipsar vi om att kasta ut linan och fånga några av älvens berömda laxar.

Aktiviteter

För dig som vill vandra men inte ta dig allt för långt bort från storstaden finns både Roslags- och Sörmlandsleden att tillgå någon timme från Stockholm. Parkera husbilen för en dagstur eller stanna längre och paddla kajak längs Marvikarna strax utanför Mariefred.

Äta & dricka

För en helhetsupplevelse, upptäck 360°Eat Guide där varje måltid bedöms som helhet. Varje restaurang på listan är betygsatt efter kategorierna gastronomi och hållbarhet och bli inte förvånad om du blir serverad över öppen eld eller att en kanottur ingår i middagen.

Utvalda Acamps